Top
  >  Hotels   >  Samson’s Village: Ενα Κυκλαδιτικο χωριο, εφαλτηριο για τις παραλιες της Σαντορινης

Wait! Don’t start yet! Put some –appropriate- music on first!

Δε θα πω ψέματα πως υπάρχει άλλος κυριότερος λόγος για να επισκεφτεί κανείς τη Σαντορίνη από την καλντέρα και το μαγικό της ηλιοβασίλεμα, από κάποιο πεζούλι της Οίας. Η φετινή μου όμως επταήμερη επίσκεψη ήταν αρκετή για να χορτάσω θέα και ν΄αναζητήσω και τις παραλίες του νησιού. Έτσι, ενδιάμεσα από τα δύο cave houses για τα οποία έχω ήδη γράψει, –το ένα στο πιο γραφικό χωριό της Σαντορίνης, στον Πύργο και το άλλο κοντά στο Ημεροβίγλι-, διάλεξα να μείνω στην άλλη μεριά του νησιού· σ’ ένα ξενοδοχείο, πραγματικό κυκλαδίτικο χωριό, για να είμαι πολύ κοντά στις παραλίες, απόφαση που δεν μετάνιωσα ούτε στο ελάχιστο. Το όνομα αυτού; Samson’s Village. Καλωσήρθες στις Κυκλάδες (γιατί στη Σαντορίνη ξεχνιέται εύκολα αυτό)!




Το Samson’s Village βρίσκεται στην Περίσσα, μόλις τριάντα μέτρα από τη μαύρη παραλία της και αν είσαι λάτρης της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με το άσπρο και μπλε χρώμα να πρωταγωνιστεί, θα το λατρέψεις από την πρώτη στιγμή που θα περάσεις την ξύλινη μπλε πόρτα του κάτω από την πετρόχτιστη καμάρα.







Αυτό το ξενοδοχείο με ταξίδεψε νοερά στα παιδικά μου χρόνια, σ’ αυτή την ανάλαφρη ανεμελιά που διακατείχε τις οικογενειακές διακοπές, τότε που το μόνο μας “άγχος” ήταν τι ώρα θα κατέβουμε στην πισίνα και αν θα προλάβουμε να τη χορτάσουμε (δεν την χορταίναμε ποτέ ακόμη κι αν βγαίναμε γκοφρέ!). Απόλαυσα την πισίνα σαν παιδί μέσα σ’ αυτό το κυκλαδίτικο συγκρότημα, που μοιάζει με μικρό χωριουδάκι, μια καθάρια ευδαιμονία για τη ματιά μας, μια πραγματική δόση χαλάρωσης για το μυαλό μας.




Είναι ανεκτίμητο να μπορεί κάτι να σε μεταφέρει σε χρόνια που αγαπάς, σε αναμνήσεις που θέλεις να κρατήσεις για πάντα. Μπορεί να είναι ένα άρωμα, μια εικόνα, ένα τραγούδι. Στο Samson’s village είναι μια αίσθηση. Η αίσθηση του οικείου, της γειτονιάς, της ανεμελιάς. Έτσι όπως είναι χτισμένα τα 20 ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, νιώθεις πως είσαι σε κάποια παλιά γειτονιά, οι κάτοικοι της οποίας μαζεύονται κάθε βράδυ στην αυλή που βρίσκεται στη μέση για να διασκεδάσουν παρέα. Σ’ αυτό ίσως συντελεί και το εξαιρετικά φιλικό προσωπικό (νομίζεις πως είναι ιδιοκτήτες, δεν μπορεί!) που σε κάνουν να νιώθεις πολύ οικεία σ΄αυτό το μέρος, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει ώσπου να ξεκουραστείς πλήρως.




Στις καλύτερες στιγμές αυτής της διαμονής, θα έβαζα, τα γλυκά απογεύματα μ’ ένα καλό βιβλίο στην κουνιστή κρεμαστή “πολυθρόνα”, τον ύπνο στα πολύ αναπαυτικά στρώματα, το πρωινό δίπλα στην πισίνα αλλά και τα βράδια στην ηρεμία της και το γεγονός πως η μαύρη παραλία ήταν κυριολεκτικά στα πόδια μου. Το Samson’s village ήταν το καλύτερο εφαλτήριο τόσο για την παραλία της Περίσσας, αλλά και για τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού, την κόκκινη, την άσπρη και φυσικά την αγαπημένη μου τη Βλυχάδα.


*Ευχαριστώ τον κύριο Χρήστο Βασαρμίδη για την υπέροχη φιλοξενία.
Αν θες να ζήσεις κι εσύ την εμπειρία, μπορείς να κάνεις κράτηση στο Samson’s village εδώ.

À bientôt      

Photos taken by me. 
Creative Commons License
The content & photos on this blog are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
You may not republish, copy or modify the content and use the photos without my permission.

post a comment