Top
  >  Hotels   >  Blue Sand Hotel & Suites: Μια Κυκλαδίτικη όαση

Wait! Don’t start yet! Put some –appropriate- music on first!

Φαντάσου να σε νανουρίζει γλυκά ο ήχος του κύματος που χαϊδεύει την αμμουδιά, καθώς έχεις ξαπλώσει στο αναπαυτικό στρώμα του Κυκλαδίτικου δωματίου σου και τα τριζόνια σου κρατούν συντροφιά μέχρι να αποκοιμηθείς. Έτσι ακριβώς μας έπαιρνε ο ύπνος στο Blue Sand Hotel & Suites στην Αγκάλη της Φολεγάνδρου. Με τον ήχο του κύματος τελείωνε η μέρα μας και μ’ αυτόν ακριβώς ξεκινούσε, συνοδεία τζιτζικιών, αυτό το καλοκαιρινό άσμα που δεν χορταίνουμε ν’ ακούμε.

Όταν ο οδηγός του Blue Sand μας άφησε στο ξενοδοχείο, σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Φολεγάνδρου, μας περίμενε στη reception από ένας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμόνι και μια boho chic ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την Κυκλαδίτικη πατητή τσιμεντοκονία που μας προϊδέασε και για το δωμάτιό μας. Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να συμφωνήσουμε με τη Σίλια μ’ ένα στόμα μια φωνή πως για τα 3 βράδια που θα μέναμε στο ξενοδοχείο δεν θέλαμε να πάμε πουθενά αλλού, ώστε να μη χάσουμε λεπτό απ’ αυτή την αίσθηση. Είχαμε εξάλλου, άλλες 4 μέρες να εξερευνήσουμε το νησί, κι έτσι τις πρώτες εκείνες μέρες μείναμε εκεί ν΄ αγναντεύουμε την μπλε απεραντοσύνη, ν’ ακούμε το κύμα και να επιτρέπουμε στους εαυτούς μας, όλο και περισσότερο λεπτό το λεπτό, ν’ αφεθούν στην καλοκαιρινή μαγεία του Κυκλαδίτικου παραδείσου.

Το πρώτο βράδυ δειπνήσαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με εμπνευσμένες γεύσεις Ελλάδας που γαργάλισαν τον ουρανίσκο μας, σ΄ ένα παραμυθένιο σκηνικό την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας αυτή την πρώτη μέρα του island hopping και ευχηθήκαμε αυτή η περιπέτεια να είναι από εκείνες που διηγείσαι ακόμη και ολόκληρες δεκαετίες μετά.

Περάσαμε τις μέρες μας εκτιμώντας την ευεργετική επίδραση της ηρεμίας και της υπέροχης θέας στη διάθεσή μας και το πόσο γρήγορα ένα minimal boutique hotel διακοσμημένο με γούστο μπορεί να μας ξεκουράσει. Αυτό το ξενοδοχείο κι αυτός ο μικρός οικισμός της Αγκάλης με την αμμώδη παραλία ακριβώς στα πόδια μας (και μερικές ακόμη απόμερες λίγο πιο πέρα), τις λίγες παραδοσιακές ταβέρνες και το λιλιπούτειο καφενείο με τα νόστιμα γλυκά κατάφεραν να μας γεμίσουν με ελληνικό καλοκαίρι και απέραντη ευγνωμοσύνη για τις υπέροχες στιγμές που είχαμε την τύχη να ζούμε.

Το τελευταίο μας βράδυ η ομάδα του Blue Sand μας ετοίμασε ένα μοναδικό πικ νικ στην παραλία με κεριά, φρούτα, ποικιλία τυριών και σαμπάνια. ΄Ήταν από αυτά που βλέπουμε στις ταινίες και πάντα θέλουμε να ζήσουμε. Φορέσαμε τα πιο αέρινα φορέματα και κάτσαμε στα boho μαξιλάρια, απολαμβάνοντας τη γαλήνια θάλασσα που έχει αποχαιρετήσει τους ημερήσιους επισκέπτες της. Την επόμενη μέρα θα αποχαιρετούσε κι εμάς, μόνο που η υπόσχεσή μας να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό θα μείνει φυλαγμένη μέσα στο γαλάζιο της, μέχρι να την ανταμώσουμε ξανά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις υπέροχες στιγμές και την αίσθηση σαν στο σπίτι μας στους Κατερίνα, Σπύρο, Βασίλη και Παναγιώτη!

Αν θες να ζήσεις κι εσύ την εμπειρία, μπορείς να κάνεις κράτηση στο Blue Sand Hotel and Suites εδώ.

 

À bientôt      

All photos by me

Creative Commons License

The content & photos on this blog are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

You may not republish, copy or modify the content and use the photos without my permission

Disclaimer: Η διαμονή μου στο Blue Sand Hotel & Suites πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση να βιώσω την εμπειρία του ξενοδοχείου. Ό,τι γράφω είναι η προσωπική μου άποψη, βασισμένη στην εμπειρία μου, όπως πάντα άλλωστε. 

post a comment