Top

Vienna

Vienna Travel Guide-Τι να περιμενεις απο τη Βιεννη;

Η Βιέννη είναι μια αριστοκρατική πόλη που αποπνέει αύρα ένδοξου παρελθόντος, κυρίως λόγω της αρχιτεκτονικής της που σε πολλά σημεία θυμίζει Παρίσι.  Οι άμαξες με τα άλογα που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης συνηγορούν σ’αυτή την αίσθηση, ενώ τα παραδοσιακά καφέ θα σε ταξιδέψουν πίσω σε αλλοτινές εποχές, όταν εκεί σύχναζαν ο Freud, o Klimt, o Beethoven, o Schubert και ο Mozart.

Όπως και το Παρίσι, η Βιέννη καταμερίζεται σε δημοτικά διαμερίσματα (δηλαδή περιοχές) με αριθμούς (Gemeindebezirke ή Bezirke). Ο αριθμός βρίσκεται και στον ταχυδρομικό κώδικα, π.χ. 1010 Wien είναι το πρώτο διαμέρισμα και 1100 Wien το δέκατο.

Σύμφωνα με έρευνα της διεθνής εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών Mercer, η Βιέννη κατέκτησε, για δέκατη χρονιά, τη πρώτη θέση ως η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα 10 καλυτερα πραγματα να κανεις και να δεις στη Βιεννη

Ανάκτορα Schönbrunn
Café Landtmann
Όπερα της Βιέννης
Ανάκτορα Belvedere
Παλάτι Hofburg
Πάρκα Burggarten & Stadtpark
Αγορά Naschmarkt
Café Central
Sacher torte cake στο Sacher Hotel
Θέα από τον πύργο του Αγίου Στεφάνου – Stephansplatz

MY TOP 3 INSTAGRAM SPOTS

Kleines café

Café Landtmann 

Albertina Museum

Οι βασικες προτασεις μου για τη Βιεννη

Διαμονή – Κατά την παραμονή μου στη Βιέννη φιλοξενήθηκα σε σπίτι φίλης μου. Μετά από έρευνα όμως έχω να σου προτείνω τα εξής ξενοδοχεία: Το Ruby Marie στην περιοχή Neubau, από τις καλύτερες περιοχές για να μείνεις, γιατί είναι πολύ κοντά στο κέντρο χωρίς να έχει την ακρίβεια του. Επίσης το Altstadt, σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Βιέννης (Spittelberg).

Φαγητό

Μετακίνηση – Στη Βιέννη μπορείς πολύ εύκολα να μετακινηθείς με τα μέσα μεταφοράς, είναι γρήγορα, συχνά και οικονομικά. Υπάρχουν πολλά είδη εισιτηρίων από ημερήσιο πάσο, για 24 ώρες, για 48, για μια βδομάδα κα. Εδώ μπορείς να δεις αναλυτικά τα εισιτήρια και τις τιμές τους. Σημειωτέον πως τα παιδιά 6 ετών και κάτω δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Από το 2003 λειτουργεί στη Βιέννη η υπηρεσία Citybike που παρέχει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης κοινόχρηστων ποδηλάτων για κατοίκους και επισκέπτες. Αφού κάνεις εγγραφή στην υπηρεσία µέσω του κινητού σου και της πιστωτικής σου κάρτας, διάλεξε ένα ποδήλατο από τους 120 σταθµούς-αφετηρίες στην πόλη. (www.citybikewien.at)

Πως να πας

Με αεροπλάνο: Απευθείας πτήσεις έχουν η Aegean Airlines και η Austrian Airlines.

Ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος για να πας από το αεροδρόμιο της Βιέννης στο κέντρο της πόλης είναι με το τρένο CAT (City Airport Train). Η διαδρομή διαρκεί 16 λεπτά. Το απλό εισιτήριο κοστίζει 12€ (online 11€) ενώ το εισιτήριο μετ’ επιστροφή 21€ (online 19€). Ο τερματικός σταθμός είναι ο Wien-Mitte στο κέντρο της πόλης, απ όπου μπορείς να πάρεις το μετρό (γραμμές U3 & U4). Το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει από το αεροδρόμιο στις 6:05 ενώ το τελευταίο στις 23:35 με συχνότητα δρομολογίων περίπου κάθε μισή ώρα. Υπάρχει και οικονομικότερος τρόπος από το αεροδρόμιο στο κέντρο, με το τρένο S7 που κάνει 30 λεπτά μέχρι τον κεντρικό σταθμό Wien-Mitte και κοστίζει 4,20€.

Εναλλακτικά: Μπορείς να πας αεροπορικώς με τη Ryanair ως τη γειτονική Μπρατισλάβα, πρωτεύουσα της Σλοβακίας που απέχει από τη Βιέννη μία ώρα. Από εκεί μπορείς να πάρεις το FlixBus για τη Βιέννη. Το εισιτήριο κοστίζει από 1€ και πάνω, ανάλογα την ώρα που θα επιλέξεις. Εδώ μπορείς να κλείσεις εισιτήριο. 

Vienna Travel Tips

Μέρες που χρειάζονται: 4-5

Καλύτερη εποχή: Περίοδος Χριστουγέννων (Νοέμβριος-Δεκέμβριος) & Άνοιξη

Χώρα: Αυστρία (πρωτεύουσα Βιέννη)

Νόμισμα: Ευρώ (στα περισσότερα μέρη δέχονται πιστωτικές κάρτες)

Γλώσσα: Γερμανικά

*Η κάρτα Vienna PASS προσφέρει δωρεάν είσοδο σε πάνω από 60 αξιοθέατα της Βιέννης, ανάμεσά τους το Belvedere και το Albertina.

*Μπορείς να δεις τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης με το Ring Tram Vienna μέσα σε 30 λεπτά. Λειτουργεί καθημερινά από 10:00 έως 17:30, ανά μισάωρο και η ξενάγηση γίνεται σε 8 γλώσσες.

0

post a comment