Top

Poros

Poros Travel Guide-Τι να περιμένεις από τον Πόρο;

Η ρομαντζάδα ενός ηλιοβασιλέματος που απολαμβάνεις ψηλά, από την κορυφή του λόφου. Ο κοσμοπολιτισμός των νεοκλασικών της παραλίας. Τα αρώματα των λεμονιών και των πεύκων στα δάση του νησιού που καταλήγουν σε σμαραγδένια νερά. Ο Πόρος δεν είναι απλώς «μια καλή λύση» για ένα γρήγορο Σαββατοκύριακο. Ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτό, αν έχετε την όρεξη να ανακαλύψετε τις παραπάνω γοητευτικές πλευρές του, κι ακόμα περισσότερες: Ιδού οι 10 εμπειρίες που δεν πρέπει να παραλείψετε για να γνωρίσετε τις ομορφιές του νησιού του Σαρωνικού που ο Σεφέρης ονόμαζε «μικρή Βενετία».

Τα 10 καλύτερα πράγματα να κάνεις και να δεις στον Πόρο

Βόλτα στα σοκάκια
Θέα από το Ρολόι
Ιερό του Ποσειδώνα
Λεμονοδάσος του Γαλατά
Παραλία Ρώσικος Ναύσταθμος
Θερινό Σινεμά Διάνα
Νησάκι Δασκαλιό
Νησάκι Μπούρτζι
Παραλία το Λιμανάκι της Αγάπης
Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής

MY TOP 3 INSTAGRAM SPOTS

Ταξιδιωτικός Οδηγός Πόρος

Τα σοκάκια του Πόρου

Ταξιδιωτικός Οδηγός Πόρος

Η θάλασσα από το Sirene Blue Resort

Ταξιδιωτικός Οδηγός Πόρος

Η θέα στο ηλιοβασίλεμα 

Οι βασικές προτάσεις μου για τον Πόρο

Διαμονή – Στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort, χτισμένο σε ένα βράχο πάνω από τη θάλασσα, το οποίο περιβάλλεται από μια πράσινη όαση γεμάτη πεύκα.

Φαγητό

  • Ταβέρνα Ο Κήπος
  • Ψαροταβέρνα Primasera στην Πούντα
  • Καραβόλος για γνήσια Ποριώτικη κουζίνα
  • Βασίλης στο Μεγάλο Νεώριο
  • Ασκέλι στην ομώνυμη παραλία

Μετακίνηση – Στον Πόρο δεν είναι απαραίτητο να έχεις αυτοκίνητο, εκτός κι αν θέλεις να κάνεις το γύρο του νησιού.

Πώς να πας

Με πλοίο: Τα FlyingCats και Flying Dolphins της Hellenic Seaways πραγματοποιούν 4-5 δρομολόγια καθημερινά από τον Πειραιά προς τον Πόρο – η τιμή είναι 45€ μετ’ επιστροφής και η διάρκεια του ταξιδιού περίπου μία ώρα.

Με αυτοκίνητο: Εναλλακτικά, και αν θέλεις να μετακινηθείς με το αυτοκίνητό σου, θα ακολουθήσεις την Εθνική Οδό προς Κόρινθο και από την Επίδαυρο θα οδηγήσεις ως τον Γαλατά, από όπου υπάρχουν συχνά ferries για τον Πόρο.

Poros Travel Tips

Μέρες που χρειάζονται: 1-2

Καλύτερη εποχή: Καλοκαίρι

Χώρα: Ελλάδα (πρωτεύουσα Αθήνα)

Νόμισμα: Ευρώ (στα περισσότερα μέρη δέχονται πιστωτικές κάρτες)

 Γλώσσα: Ελληνικά

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία

*Παρατήρησε τα νεοκλασικά σπίτια του Πόρου στις περατζάδες σου στο νησί. Ξεχωρίζει η ρομαντική Βίλα Γαλήνη, που χτίστηκε το 1892 και κατά καιρούς φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες της Τέχνης και του Λόγου, μεταξύ των οποίων και τον Γιώργο Σεφέρη, όσο καιρό έγραφε την «Κίχλη». Επίσης, το πετρόχτιστο κτίριο Δεϊμέζη (με γκρι και κόκκινη πέτρα) και το μαγαζί του Γρίβα, με τις επιβλητικές πόρτες του και τον ιδιαίτερο εσωτερικό του διάκοσμο, που παραμένει διατηρητέο στην πλατεία του Αϊ-Γιώργη.

*Στο ισόγειο της Χατζοπουλείου δημοτικής βιβλιοθήκης στεγάζεται η μόνιμη έκθεση «Κοχύλια & Θάλασσα», η μοναδική έκθεση που υπάρχει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα για το κοχύλι, εμπλουτισμένη και με κάποια γεωλογικά, ηφαιστειολογικά και αρχαιολογικά στοιχεία κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του νοτίου Αιγαίου, καθώς και με μια σειρά από επιστημονικές φωτογραφικές απεικονίσεις των γύρω βυθών.

*Το Λεμονοδάσος του Γαλατά βρίσκεται απέναντι στην Πελοπόννησο, μόλις 10 λεπτά με το καραβάκι. Μόλις φτάσεις θα αντικρίσεις περισσότερες από 30.000 λεμονιές και πορτοκαλιές σε ένα υπέροχο δάσος που έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη περιοχή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

0

post a comment