Top

Santorini

Santorini Travel Guide-Τι να περιμένεις από τη Σαντορίνη;

Μια έκρηξη γοητείας. Αυτή είναι η Σαντορίνη. Το νησί αυτό των Κυκλάδων θα σας χαρίσει στιγμές μυθικές. Αισθήσεις σε υπερθετικό βαθμό, παραδομένες στην ένταση των αντιθέσεων. Της μαύρης γης με τα ασβεστωμένα χωριά της καλντέρας. Των άγριων ηφαιστειακών γλυπτών με τις λιτές κυκλαδίτικες γραμμές. Καλωσορίσατε στο Αιγαίο, σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα. Καλωσορίσατε σε ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά. Καλωσορίσατε στη Σαντορίνη.

Τα 10 καλύτερα πράγματα να κάνεις και να δεις στη Σαντορίνη

Οία
Φηρά
Ημεροβίγλι
Χωριό Πύργος
Αμμούδι
Παραλία Βλυχάδα
Φηροστεφάνι
Νέα Καμένη
Εμπορείο
Κόκκινη, Μαύρη και Άσπρη παραλία

MY TOP 3 INSTAGRAM SPOTS

Ταξιδιωτικός Οδηγός Σαντορίνη

Ο Πύργος, το πιο γραφικό χωριό 

Ταξιδιωτικός Οδηγός Σαντορίνη

Τα μαγικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος της Σαντορίνης 

Ταξιδιωτικός Οδηγός Σαντορίνη

Η Σαντορίνη έχει πάνω από 350 εκκλησίες 

Οι βασικές προτάσεις μου για τη Σαντορίνη

Διαμονή – Στο cave house “Heart of Santorini, ZuziM Villa” στο Βουρβούλο, ένα ήσυχο χωριουδάκι λίγα βήματα από το Ημεροβίγλι και τα Φηρά. Στo Pyrgos Kastelli Villas, ένα συγκρότημα 2 αυτόνομων πολυτελών cave houses με jacuzzi. Αν θέλεις να είσαι κοντά στις παραλίες, τότε το Samson’s Village στην άλλη πλευρά του νησιού είναι ό,τι πρέπει.

Φαγητό

  • Cava Alta στο χωριό Πύργος
  • Σελήνη στο χωριό Πύργος

Μετακίνηση – Στη Σαντορίνη χρειάζεσαι αυτοκίνητο αν έχεις σκοπό να γυρίζεις στις παραλίες και κάποια χωριά. Αν πάλι θέλεις να κάτσεις στην Οία, το Ημεροβίγλι ή τα Φηρά και να απολαμβάνεις τη θέα, τότε δεν χρειάζεσαι απολύτως τίποτα.

Πώς να πας

Με πλοίο:

Τακτικά δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά της Αθήνας μέσω των ελληνικών εταιρειών Blue Star (http://www.bluestarferries.com/) και της Hellenic Seaways (http://www.hellenicseaways.gr/). Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι υπάρχουν δύο είδη πορθμείων, τα κανονικά και τα γρήγορα. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι το ταξίδι μεταξύ Πειραιά και Σαντορίνης με τις κανονικές είναι 8,5 ώρες και με το γρήγορο 5,30. Φυσικά, το γρήγορο είναι ακριβότερο, αλλά ο χρόνος μεταφοράς μειώνεται σημαντικά.

Με αεροπλάνο:

Η Σαντορίνη συνδέεται αεροπορικώς με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Ρόδο, την Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου με πτήσεις που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Την καλοκαιρινή περίοδο οι πτήσεις πυκνώνουν για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες τουριστικές ανάγκες. Η πτήση από την Αθήνα διαρκεί 45 λεπτά.
Το αεροδρόμιο του νησιού βρίσκεται σε απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων από τη Θήρα, στο Μονόλιθο και μπορείτε να πάτε εκεί, είτε με λεωφορείο, είτε με ταξί.
Επίσης , ξένες αεροπορικές εταιρίες φέρνουν ταξιδιώτες απ’ευθείας στη Σαντορίνη από διάφορες πόλεις της Ευρώπης με πτήσεις τσάρτερ.

Santorini Travel Tips

Μέρες που χρειάζονται: 4-5

Καλύτερη εποχή: Καλοκαίρι

Χώρα: Ελλάδα (πρωτεύουσα Αθήνα)

Νόμισμα: Ευρώ (στα περισσότερα μέρη δέχονται πιστωτικές κάρτες)

 Γλώσσα: Ελληνικά

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία

0

post a comment