Top

Barcelona

Barcelona Travel Guide-Τι να περιμενεις απο τη Βαρκελωνη;

Στη Βαρκελώνη χτυπάει δυνατά η καρδιά της Καταλονίας. Μια Ισπανική πόλη πολύ κοντά στη δεδομένα της Αθήνας με θάλασσα, έντονη νυχτερινή ζωή και νόστιμο φαγητό. Στην πόλη που κάποτε έζησαν ο Dali, o Miró και ο Gaudí, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα τους μέχρι σήμερα, θα βρεις πολλά πράγματα να σε συναρπάσουν, από την παλιά πόλη, μέχρι τη Μπαρτσελονέτα και τα tapas bars που σφύζουν από ζωή, στη Βαρκελώνη δε βαριέσαι ποτέ!

Τα 10 καλυτερα πραγματα να κανεις και να δεις στη Βαρκελωνη

Sagrada Familia
Πάρκο Güell
Περπάτημα Las Ramblas
Μουσείο Picasso
Πάρκο Ciutadella
Βarceloneta
Σοκάκια Barrio Gotico
Λόφος Montjuic
Γειτονιά El Born
Casa Batlló & Casa Milà

MY TOP 3 INSTAGRAM SPOTS

Ταξιδιωτικός Οδηγός Βαρκελώνη

Πάρκο Güell

Ταξιδιωτικός Οδηγός Βαρκελώνη

Casa Batlló

Ταξιδιωτικός Οδηγός Βαρκελώνη

Η θέα στον Καθεδρικό Ναό 

Οι βασικες προτασεις μου για τη Βαρκελώνη

Διαμονή – Στο Cotton House Hotel, ένα από τα πιο ιδιαίτερα luxury ξενοδοχεία στη Βαρκελώνη. Στο Motel One, ακριβώς απέναντι από το πάρκο. Στο Yurbban Hotel, από την ταράτσα του οποίου απολαμβάνεις πιάτο όλη τη Βαρκελώνη.

Φαγητό

  • Στο El Nacional που αντιπροσωπεύει μια καινοτόμο ιδέα στην εστίαση με 4 εστιατόρια, 4 μπαρ και χίλιους τρόπους για να χορτάσεις την ψυχή σου. (Passeig de Gràcia, 24 Bis)
  • Στο Sensi Tapas για γευστικούς ισπανικούς μεζέδες με διεθνή χαρακτήρα με έντονες γαλλικές και ασιατικές επιρροές. (Carrer Ample, 24)
  • Στο El Portalón, ένας πρώην μεσαιωνικός στάβλος που σήμερα στεγάζει ένα tapas bar με vintage αέρα. (Carrer dels Banys Nous, 20)
  • Στο El Kiosko για το καλύτερο burger της πόλης. (Av. de Josep Tarradellas, 153)

Ποτό – 

  • Στο Paradiso, το Νο 1 μπαρ της σημαντικής λίστας των The World’s 50 Best Bars 2022. Ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος και πολύ ευφάνταστα cocktails. (Carrer de Rera Palau, 4)
  • Στο Sips, που κέρδισε την τρίτη θέση στο The World’s 50 Best Bars 2022. Μια ιδέα δύο κορυφαίων barmen του κόσμου, των Simone Caporale και Marc Alvarez που οδήγησε στα πιο πολυαναμενόμενα εγκαίνια το 2021. (Carrer de Muntaner, 108)
  • Στο Two Schmucks, 7ο στη λίστα των 50 καλύτερων bars του 2022 με πανκ δονήσεις και ασεβή γοητεία, σερβίρει ποτά που απογειώνουν την εμπειρία. (C. de Joaquín Costa, 52)
  • Στο Dr Stravinsky που θυμίζει lab ποτών. (Carrer dels Mirallers, 5)
  • Στο Boadas, το πιο παλιό cocktail bar της Βαρκελώνης. Ο δημιουργός του Miguel Boadas, μυήθηκε στην τέχνη στο θρυλικό Floridita στην Αβάνα, γύρισε στην πατρίδα του και το 1933 άνοιξε το bar στη Las Ramblas. Κλασικά ποτά και art deco διακόσμηση. (Carrer dels Tallers)

Μετακίνηση – Το μετρό είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο μεταφοράς και εξυπηρετεί τα περισσότερα μέρη της πόλης. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε σταθμό του μετρό και επικυρώνονται σε μηχάνημα πριν από την επιβίβαση.

Οι συρμοί τρέχουν από τις 05:00 έως τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και τις Κυριακές, και μέχρι τις 02:00 τις Παρασκευές και τα Σάββατα, με κάποιες διαφοροποιήσεις στις δημόσιες αργίες.

Το δίκτυο λεωφορείων της πόλης είναι εκτεταμένο. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε λεωφορεία και νυχτερινά λεωφορεία που εξυπηρετούν πολλές διαδρομές. Το καλοκαίρι, η υπηρεσία TombBús λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο κάθε λίγα λεπτά μεταξύ Plaça de Catalunya και Plaça Pius XII.

Πως να πας

Με αεροπλάνο: Στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο ένα αεροδρόμιο στη Βαρκελώνη το οποίο ονομάζεται El Prat de Llobregat Aeropuerto, ωστόσο υπάρχουν 2 ακόμη κοντινά αεροδρόμια, τα Girona και Reus τα οποία βρίσκονται περίπου 120 χιλιόμετρα έξω από τη Βαρκελώνη και προσφέρουν πρόσβαση στην πόλη μέσω των υπηρεσιών μεταφοράς. Αρκετές αεροπορικές έχουν απευθείας πτήσεις από την Αθήνα, όπως η Aegean Airlines, Vueling, Iberia, Ryanair.

Υπάρχουν διάφορα λεωφορεία που εκτελούν το δρομολόγιο από το αεροδρόμιο Βαρκελώνης προς το κέντρο της πόλης. Το λεωφορείο εξπρές του αεροδρομίου (Aerobus) είναι ακριβότερο από το λεωφορείο της TMB Βαρκελώνης, ωστόσο είναι περισσότερο ευρύχωρο και εκτελεί συχνότερα δρομολόγια.

Το τρένο αναχωρεί από το αεροδρόμιο Βαρκελώνης δύο φορές κάθε ώρα και έχει κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης. Κάνει στάσεις σε τρεις βασικούς σταθμούς – Estació Sants, Passeig de Gràcia και El Clot. Ο σταθμός Estació Sants είναι πολύ βολικός αν χρειάζεται να πάρεις κάποιο τρένο ή πούλμαν προς άλλες περιοχές της Ισπανίας. Επίσης, και οι τρεις σταθμοί σας εξυπηρετούν για να πάρεις το μετρό.

Η διαδρομή με ταξί από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης μέχρι το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 20 – 25 λεπτά με ταξί από τον Αεροσταθμό T2 και 25 – 30 λεπτά από τον αεροσταθμό T1. Υπάρχει ελάχιστη χρέωση  €20,00 , ωστόσο η μέση τιμή είναι γύρω στα  €30,00 από τον Αεροσταθμό T2 και  €35,00.

Barcelona Travel Tips

Μέρες που χρειάζονται: 5-7

Καλύτερη εποχή: Φθινόπωρο & Άνοιξη (Το καλοκαίρι κάνει πολλή ζέστη)

Χώρα: Ισπανία (πρωτεύουσα Μαδρίτη)

Νόμισμα: Ευρώ (στα περισσότερα μέρη δέχονται πιστωτικές κάρτες)

Γλώσσα: Ισπανικά

*Τη διάσημη αγορά της πόλης, Bogueria, που έχει την είσοδό της επί της Ramblas. Στους πάγκους της θα βρεις λαχανικά και αλλαντικά, οτιδήποτε κυκλοφορεί στα εστιατόρια της περιοχής και φαγάδικα στην περίπτωση που σε κουράσουν τα ψώνια.

*Η κάρτα Hola BCN (www.tmb.cat/en/barcelona-travel-card) προσφέρει απεριόριστες μετακινήσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο.

1

post a comment