Top
  >  Hotels   >  Zuzim Villa: Εμεινα σ’ενα private cave house διπλα στο Ημεροβιγλι

Wait! Don’t start yet! Put some –appropriate- music on first!

Όταν έστω και για λίγες μέρες μπορείς να αποκαλείς ένα Cave House στη Σαντορίνη σπίτι σου, τότε είσαι σίγουρος πως το σύμπαν έκανε πολύ καλά τη συνωμοτική δουλειά του και ο Paulo Coelho χαμογελάει από κάποια γωνία, τρίβοντας το μουστάκι του!




Το να μείνεις στη Σαντορίνη αποτελεί από μόνο του ένα όνειρο για πολλούς, το να μείνεις όμως σε κάποιο από τα περίφημα cave houses, συγκαταλέγεται ασυζητητί, στα 10 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε σ’ αυτό το νησί με την απόκοσμη ομορφιά. Τον Ιούνιο είχα την τύχη να βιώσω αυτή τη μοναδική εμπειρία μένοντας σε 2 διαφορετικά cave houses. Το πρώτο βρίσκεται στο ωραιότερο, ίσως, χωριό της Σαντορίνης, τον Πύργο, για το οποίο θα σου μιλήσω αμέσως μετά και το δεύτερο στο Βουρβούλο, ένα ήσυχο χωριουδάκι λίγα βήματα από το Ημεροβίγλι και τα Φηρά. Το όνομα από μόνο του “Heart of Santorini, ZuziM Villa” με προδιάθεσε για κάτι ιδιαίτερα αγαπησιάρικο και θετικό σαν αύρα, αίσθηση που επιβεβαίωσα με το που άνοιξε η πρώτη τιρκουάζ πόρτα του και βρέθηκα στον εξωτερικό ασβεστωμένο χώρο του αλλά κι όταν άνοιξε η δεύτερη και αντίκρισα τον εσωτερικό του θόλο, μ’ ένα μπουκάλι παγωμένο κρασί να με περιμένει.







Η ZuziM Villa ήταν ένα παλιό οινοποιείο, το οποίο είχε αρχίσει να μαραζώνει από την εγκατάλειψη όταν ο Αντώνης Μπιρνιάκος το πήρε και το μεταμόρφωσε σ’ αυτό το μαγικό μέρος, διατηρώντας ωστόσο τα περισσότερα στοιχεία του με εμφανή τρόπο, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα, γυαλί και φωτισμό στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας. Όλη η σπηλιά, από την κρεβατοκάμαρα, μέχρι την πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και φυσικά το μπάνιο, έχει ντυθεί με πατητή τσιμεντοκονία που προσφέρει μια γήινη αίσθηση, απόλυτα εναρμονισμένη με τα vibes του νησιού και την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, που αγαπώ ιδιαίτερα. Αν δεν ήταν τόσο όμορφη η Σαντορίνη, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μείνω ολημερίς σ’ αυτή την ιδιωτική βίλα, μακριά από την πολυκοσμία, στη γαλήνη αυτού του μικρού χωριού, σ΄αυτή τη ρομαντική φωλιά με τη βεράντα γεμάτη φανάρια και κεριά και το Jacuzzi με θέα τη θάλασσα, μόνο για μένα.




Δεν είναι δύσκολο να νιώσεις σαν στο σπίτι σου σ’ ένα τέτοιο χώρο, σε προκαλεί να χαλαρώσεις σε κάθε γωνιά του, σε κάθε καμάρα του. Σ’ αυτό βοήθησε, βέβαια και ο ιδιοκτήτης Αντώνης που σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό λες και τον ξέρεις χρόνια κι έχει βάλει σ΄αυτή τη βίλα τη θετική του αύρα. Extra points από μια καλοφαγού σαν εμένα, επειδή κάθε πρωί μας ετοίμαζε ένα εκπληκτικό πρωινό και μας το έφερνε την ώρα ακριβώς που του είχαμε ζητήσει.





Είναι εκπληκτικό πως οι σπηλιές που διαμόρφωσαν πριν χρόνια οι Σαντορινιοί που ήθελαν να είναι πιο κοντά στη θάλασσα, λόγω της φτιώχιας, σκάβοντας μέσα στους βράχους, σήμερα αποτελούν αυτούς τους επίγειους παραδείσους δροσιάς, ηρεμίας και κυρίως μιας μαγευτικής αίσθησης πως είσαι μέρος της φύσης, βρίσκεσαι μέσα στην καρδιά της μητέρας Γης. Δεν ξέρω αν οι λέξεις είναι ικανές να περιγράψουν αυτό το μεγαλείο, αυτό το συναίσθημα που είχα μένοντας σ’ ένα cave house και διαμορφώνοντας μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Το σίγουρο πάντως είναι πως θα επιστρέψω, γιατί κανείς ουδέποτε είπε πως όταν πραγματοποιήσεις ένα όνειρό σου, δεν μπορείς να το ζεις ξανά και ξανά!



*Ευχαριστώ τον Αντώνη Μπιρνιάκο και τη σύζυγό του που πραγματοποίησαν το όνειρό μου να μείνω σ’ ένα cave house στη Σαντορίνη και με περιποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. 

Αν θες να ζήσεις κι εσύ την εμπειρία, μπορείς να κάνεις κράτηση στη ZuziΜ Villa εδώ

À bientôt      

Photos by me/ photos of me by Kostas Sar. 
Creative Commons License
The content & photos on this blog are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
You may not republish, copy or modify the content and use the photos without my permission.

Comments:

  • Pingback: Pyrgos Kastelli Villas: Ενα Cave House στο πιο γραφικο χωριο της Σαντορινης – La Vie En Blog

    28 Ιουλίου 2017
    reply...
  • Pingback: Samson’s Village: Ενα Κυκλαδιτικο χωριο, εφαλτηριο για τις παραλιες της Σαντορινης – La Vie En Blog

    18 Σεπτεμβρίου 2017
    reply...

post a comment