Top
  >  Hotels   >  Relais Rione Ponte: Ενα boutique hotel πισω απο την Piazza Navona

Wait! Don’t start yet! Put some –appropriate- music on first!

Θυμάμαι τον εαυτό μου παλιότερα να μην ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πού θα μείνει. Ένα φτηνό ξενοδοχείο, εφαλτήριο για τις εξορμήσεις μου στο εκάστοτε μέρος, αυτό χρειαζόμουν. Δεν κοίταζα ούτε τις παροχές, ούτε τη διακόσμηση και τελικά ούτε την ομορφιά γύρω μου. Τα τελευταία χρόνια όμως (ίσως να ευθύνεται και η ηλικία μου), το θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας του ταξιδιού μου. Ένα όμορφο ξενοδοχείο με κάνει να χαλαρώσω πολύ πιο γρήγορα, ν’ αφήσω πίσω μου τις έγνοιες από την πρώτη στιγμή που θα μπω μέσα σ’ ένα ωραίο δωμάτιο και θα χαζέψω γύρω μου. Νομίζω δεν θα βαρεθώ ποτέ να δοκιμάζω καινούρια ξενοδοχεία, σκεφτόμουν ένα απόγευμα, όταν μια πρόσκληση από το ξενοδοχείο Relais Rione Ponte, στο κέντρο της αγαπημένης μου Ρώμης εμφανίστηκε στον ταξιδιωτικό μου ορίζοντα. Αυτό ήταν, δεν χρειάστηκε ούτε μισό λεπτό σκέψης για να κλείσω αεροπορικά εισιτήρια για την αιώνια πόλη.




Αυτή ήταν η τρίτη μου φορά στη Ρώμη κι αυτό το ταξίδι ο καλύτερος τρόπος για να μπει όμορφα ο Μάρτιος, η Άνοιξη μετά από το χειμώνα. Πλακόστρωτα σοκάκια, χρωματιστά κτήρια με αύρα παρελθόντος, γευστικό φαγητό κι ένα ξενοδοχείο boutique, πίσω από την Piazza Navona, μια από τις πιο όμορφες πλατείες της Ρώμης. Εκπληκτική τοποθεσία, που μου έδωσε την ευκαιρία να πηγαίνω παντού με τα πόδια και να εμπειρευτώ όσο περισσότερη Ρώμη γίνεται. Τι άλλο να ζητήσω;

Η Fontana dei Quattro Fiumi (Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών), στο κέντρο της Piazza Navona, έργο του Bernini, αποτελείται από 4 αγάλματα ανθρώπων που το καθένα αντιπροσωπεύει ένα ποτάμι από διαφορετική ήπειρο – (Νείλο, Δούναβη, Γάγγη και τον Rio de la Plata) που με τη σειρά τους αντιπροσώπευαν τις 4 περιοχές του κόσμου (Αφρική, Ευρώπη, Ασία, Αμερική).

Κάθε μέρα, μετά από ένα γευστικό Ιταλικό πρωινό, ξεκινούσα και τελείωνα τη μέρα μου περνώντας από την Piazza Navona. Εκτός από το μεσαίο συντριβάνι, υπάρχουν επίσης στα δύο άκρα της πλατείας το συντριβάνι του Ποσειδώνα (Fontana del Nettuno), ο οποίος παλεύει με ένα χταπόδι και το συντριβάνι του Μαυριτανού (Fontana del Moro), ο οποίος παλεύει με ένα δελφίνι περιστοιχισμένος από τέσσερις Τρίτωνες.





Dress: Perfect Dress 






Αλλά δεν ήταν μόνο η τοποθεσία, η άνεση της minimal suite μας, το μοντέρνο μπάνιο (φυσικά κοιτάω τα μπάνια, τη δεύτερη επαγγελματική μου διαστροφή), το νόστιμο πρωινό, που μ’ έκαναν να εκτιμήσω αυτή τη διαμονή. Ήταν, επίσης, η εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, με τη διάχυτη τέχνη παντού, αφού το Relais Rione Ponte Rome συνδυάζει την τέχνη και τη φιλοξενία. Στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν έργα Ιταλών και διεθνών καλλιτεχνών, με σκοπό να προάγουν την αλληλεπίδραση της δημιουργικότητας μεταξύ επισκεπτών και δημιουργών.







Αν ψάχνεις ένα όμορφο ξενοδοχείο ένα βήμα από την Piazza Navona για να εξερευνήσεις την αιώνια πόλη, τότε Relais Rione Ponte it is και La vita è bella! Όσες φορές και να επισκεφτώ τη Ρώμη, πάντα θα θέλω να επιστρέφω.




*Ευχαριστώ την Laura για την υπέροχη φιλοξενία στο Relais Rione Ponte, την airshop.gr για τα αεροπορικά εισιτήριά μου και το perfectdress.gr για το υπέροχο vintage classic 50’s tea dress Matilda φόρεμα. 

All photos by me

If you follow me on Instagram (@polinetta_) you might also noticed some of these photos that are always on my happy dreams…

À bientôt

    
Creative Commons License
The content & photos on this blog are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
You may not republish, copy or modify the content and use the photos without my permission.

Comments:

  • Pingback: Dolce Vita στη Ρωμη – La Vie En Blog

    13 Απριλίου 2018
    reply...

post a comment