Top
  >  Hotels   >  San Luis Retreat Hotel & Lodges: Όταν έμεινα σε δεντρόσπιτο

Wait! Don’t start yet! Put some –appropriate- music on first!

Η επιθυμία μου να μείνω σ’ ένα δεντρόσπιτο στην ενήλικη ζωή μου, νομίζω ότι διαμορφώθηκε ήδη από την παιδική μου ηλικία όταν φτιάχναμε πρόχειρα μικρά σπιτάκια πάνω στα δέντρα της γειτονιάς των άδειων οικοπέδων. Ίσως κάποια στιγμή να μου φάνηκε αδιανόητο να εγκαταλείψω αυτή την ανέμελη εκδοχή για πραγματικά ντουβάρια και κάπως έτσι το παιδικό όνειρο, έγινε μέρος των ταξιδιωτικών εμπειριών που θα ήθελα να ζήσω και ταξίδεψε ως το σήμερα.

Ήταν θέμα χρόνου να κλείσω αεροπορικά εισιτήρια. Έτσι μια μέρα πήρα το αεροπλάνο και τρία τρένα για να φτάσω στο South Tyrol ή Alto Adige, βόρεια της Ιταλίας και το San Luis retreat Hotel & Lodges. Σαρανταδύο δεντρόσπιτα γύρω από μια λίμνη, όλα περιτριγυρισμένα από σαράντα εκτάρια δάσους. Ένα ξενοδοχείο που έμοιαζε περισσότερο με αλπικό χωριό, κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, στην καρδιά της φύσης, μια όαση από έναν άλλο κόσμο.

Με το που πέρασα τη μεγάλη πύλη του, που αμέσως προδιαθέτει για την ιδιωτικότητά του, άρχισε να γίνεται delete στο μυαλό μου οτιδήποτε συνδέεται με την πόλη. Δουλειές, εκκρεμότητες, φασαρία, κίνηση, λογαριασμοί, deadlines. Ακόμη και το κινητό μου μπήκε -και παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής μου εκεί- στο αθόρυβο. Ο μόνος ήχος που θα άκουγα από εκείνη τη στιγμή θα ήταν το κελάηδισμα των πουλιών και το νερό που ρέει. Και τελικά θα “άκουγα” την ησυχία.

Στο San Luis μας καλωσόρισαν μ΄ ένα aperitivo με θέα τη λίμνη. Ήταν ήδη απογευματάκι όταν φτάσαμε στο retreat, έπειτα από αρκετές ώρες στο τρένο αλλά με το που αντικρίσαμε αυτό το μαγικό μέρος, κάθε ίχνος κούρασης εξανεμίστηκε. Μπαίνοντας στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου μας πλημμύρισε η μυρωδιά του ξύλου και απαλά αρώματα που σε τραβούσαν από τη μύτη. Σαν άλλοι Ζαν Μπατίστ Γκρενουίγ, βγήκαμε από τις σελίδες του Πάτρικ Ζίσκιντ και προσπαθήσαμε να εισπνεύσουμε όσο πιο πολύ γινόταν απ’ αυτό το μεθυστικό συνονθύλευμα για την όσφρησή μας, προτού η όρασή μας ονειροπολήσει μέσα στα ψηλά καταπράσινα δέντρα και τα χιονισμένα βουνά που σκιαγράφονταν από μακριά.

Όσες όμορφες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσω νομίζω είναι πολύ μικρές μπροστά σ’ αυτό το μεγαλείο που ζήσαμε στο San Luis. Ένα retreat hotel μέσα στο δάσος δεν μοιάζει με καμία άλλη εμπειρία που πιθανότατα να έχεις στο μυαλό σου.

Όταν οδηγηθήκαμε στο πιο ψηλό δεντρόσπιτο αυτού του παραμυθένιου ξενοδοχείου χωριού, ο ενθουσιασμός μας ξεπέρασε ακόμη και την πιο υπερβολική παιδική αντίδραση. Δεν χορταίναμε να παρατηρούμε τη θέα των χιονισμένων βουνοκορφών και των ψηλών δέντρων γύρω από το δεντρόσπιτό μας.

Το βράδυ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μάς περίμενε το τραπέζι με τα ονόματά μας, αναμμένα κεριά, μυρωδιές που μας έσπαγαν τη μύτη και θέα στη λίμνη υπό το φως του φεγγαριού. Κι αυτή είναι η μόνη ώρα της ημέρας που χρειάστηκε να ντυθούμε. Γιατί όλες τις άλλες, μπορείς να κυκλοφορείς στο retreat με το μπουρνούζι, από το δεντρόσπιτό σου, μέχρι το lobby, τις ξύλινες εξέδρες, το εστιατόριο, την πισίνα με το τζάκι και το spa, τα δρομάκια ανάμεσα στα δέντρα. Γιατί πώς αλλιώς θα ήταν retreat άλλωστε, αν δεν μας έκανε να νιώσουμε τη χαλάρωση στο ζενίθ;

Το βράδυ ακούγαμε τα νυχτερινά τραγούδια της φύσης ενώ τα πρωινά ξυπνούσαμε με κελαηδήματα. Ένας (σχεδόν αόρατος) ταχυδρόμος κάθε πρωί μας άφηνε στο τραπέζι της κουζίνας τα νέα της ημέρας (τις εκδρομές) και το βιολογικό μας πρωινό για να το βρούμε όταν ξυπνήσουμε έτοιμο να μας περιμένει.

Οι βροχερές μέρες και η ομίχλη δημιούργησαν ακόμη πιο έντονη (κινηματογραφική) ατμόσφαιρα και μας γέμισαν με μια αίσθηση θαλπωρής, όπως ακριβώς αισθανόμαστε μέσα στη μητρική αγκαλιά. Στο San Luis ο χρόνος έμοιαζε να έχει σταματήσει ή μάλλον να έχει εστιαστεί στο εδώ και τώρα. Και σ΄ αυτό το περιβάλλον (ευτυχώς) ήταν η μοναδική μας επιλογή.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ για τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε στην ομάδα του San Luis Retreat Hotel & Lodges αλλά και για το γεγονός πως δημιούργησαν αυτό τον παράδεισο για να μπορούμε να τον απολαμβάνουμε εμείς.

Αν θες να ζήσεις κι εσύ την εμπειρία, μπορείς να κάνεις κράτηση στο San Luis Retreat Hotel & Lodges εδώ.

À bientôt      

All photos by me

Creative Commons License

The content & photos on this blog are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

You may not republish, copy or modify the content and use the photos without my permission

Disclaimer: Η διαμονή μου στο San Luis Retreat Hotel & Lodges πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση να βιώσω την εμπειρία του ξενοδοχείου, σε συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό της περιοχής Visit South Tyrol. Για τα αεροπορικά μου εισιτήρια συνεργάστηκα με την Airshop.gr. O,τι γράφω είναι η προσωπική μου άποψη, βασισμένη στην εμπειρία μου, όπως πάντα άλλωστε. 

post a comment