Top
  >  Experience   >  Ενα απογευματινο picnic στην Αθηνα

Wait! Don’t start yet! Put some –appropriate- music on first!

Πικνίκ. Μια γαλλική λέξη που ενσωματώνει τόσες και τόσες ελληνικές, παιδικές αναμνήσεις. Τότε που όλα ήταν πιο απλά. Αρκούσε ένα καλάθι με ό,τι είχε φτιάξει η μαμά στην κουζίνα της και η ανυπομονησία μας να τρέξουμε στη φύση, ανάμεσα σε κατακόκκινες παπαρούνες και κίτρινες μαργαρίτες. Μεγαλώνοντας, αυτή η λέξη άρχισε να ξεθωριάζει μέσα μας. Οι όμορφες αναμνήσεις μας τυλίχτηκαν άτσαλα μέσα σ’ ένα καρό τραπεζομάντηλο και στριμώχτηκαν στον πάτο ενός ψάθινου καλαθιού.

Ήταν μια από τις πρώτες μου μέρες στο Παρίσι, όταν πήρα ένα μήνυμα που με προσκαλούσε σ’ ένα πικνίκ στο πάρκο Buttes Chaumont. Μια ηλιόλουστη μέρα στην Παρισινή πρωτεύουσα ισοδυναμεί με μια λαοθάλασσα που κάνει πικνίκ πάνω στο γρασίδι, όπως υπέδειξε αρτίστικα ο Édouard Manet στο διάσημο πίνακα Le Déjeuner sur l’herbe. Αυτό από μόνο του είναι αρκετά (ευχάριστα) σοκαριστικό, για κάποια σαν εμένα, που πίστευε πως η εμπειρία του πικνίκ είχε, μάλλον, παρέλθει προ πολλού από τα παρεΐστικα βιώματά της.

Όσα πικνίκ στην Ελλάδα είχαν αντικατασταθεί από καφέδες σε trendy καφετέριες, τα έκανα στο Παρίσι, κάτι καλοκαιρινά βράδια στις όχθες του Σηκουάνα που δεν νυχτώνει πριν τις 11, σε πάρκα δίπλα σε λίμνες ακόμη και κάτω από τα λουκέτα της αγάπης στη γέφυρα Pont des Arts. Μοιράστηκα φαγητό και όνειρα με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και ορκίστηκα να μην σταματήσω ποτέ να κάνω πράγματα που με κάνουν να νιώθω παιδί.

Όταν μια μέρα έπεσα τυχαία πάνω σ’ ένα site, ονόματι Picnic Athens το όνειρο να μπορώ να έχω τέτοιες εμπειρίες και στην ίδια μου τη χώρα, την πόλη που μεγάλωσα, αναζωπυρώθηκε. Γιατί όταν υπάρχουν άνθρωποι με δημιουργικές ιδέες, όλα γίνονται! Η ομάδα του Picnic Athens, που εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο, ετοιμάζει γευστικά, gourmet lunchboxes, τα οποία μπορούμε να πάρουμε και να πάμε να τα απολαύσουμε μαζί με την παρέα μας στο μέρος που έχουμε επιλέξει.

Το Picnic Athens στην ουσία απλοποιεί τη διαδικασία της οργάνωσης ενός πικνίκ. «Αρκεί να μπεις στο site, να επιλέξεις ένα από τα 5 προτεινόμενα μενού, -ή να παραγγείλεις κάποιο ειδικό μενού, vegan, χωρίς γλουτένη ή γαλακτοκομικά προϊόντα-, την ημερομηνία και την ώρα του πικνίκ σου κι εμείς θα σου προσφέρουμε μια νόστιμη και μοναδική εμπειρία». Εγώ δοκίμασα το “The Greek Vegetarian” menu και το “Our little Greek Friend”, γιατί το παιδικό μενού προσφέρεται μέσα σ ένα κουτί, vintage ραδιόφωνο, πολύ funky.

Η Picnic Athens διοργανώνει επίσης picnic events για γενέθλια, γάμους, σχολεία, εταιρείες. Και μακάρι αυτή να είναι μόνο η αρχή… Για να μαζέψουμε ξανά απλές αλλά μοναδικές αναμνήσεις, να κυλιστούμε στο γρασίδι σαν παιδιά, να μοιραστούμε φαγητό και λόγια δίπλα στη φύση.

All photos by me

À bientôt

    

Creative Commons License

The content & photos on this blog are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

You may not republish, copy or modify the content and use the photos without my permission.

post a comment